Zien en doen

vanuit Villa Lavanda

Het ziet er op de site even wat rommelig uit vanwege een grote verbouwing van de site. Komt allemaal weer piekfijn in orde, alleen even geduld gevraagd.

Mogelijkheden te over in de omgeving en ik  heb wat verschillende categorieën gemaakt:

Wat doen de gasten vanuit Villa Lavanda: dat is heel verschillend, maar één ding is zeker: er zijn zoveel verschillende mogelijkheden, dat iedereen wat naar zijn zin vindt. Er zijn gasten die alleen maar aan het strand willen liggen iedere dag en dan ‘s-avonds lekker uit eten, maar meestal wisselt men de diverse mogelijkheden af en maakt een mix van relax en cultuur.

Kijk hier voor bijzonderheden over de zee en activiteiten bij/op zee

Op deze pagina vind je de muziekevenementen uit de regio en dan met name:

het Locus Festival

Acqua in Testa

 het Lyrisch Festival van de Itrie Vallei.

 Kunst en tentoonstellingen

 Sagra’s en traditionele volksfeesten

Architectuur:

Matera, de culturele hoofdstad van Europa 2019 ligt op 45 minuten rijden van Villa Lavanda. Lecce is wat verder weg, maar ook heel goed te doen. De trulli vind je overal “in het wild”, allemaal bij elkaar in onze buurplaats Alberobello en, echt schitterend, overal verspreid door de Itrie Vallei.

Maar er is natuurlijk veel meer musea, kastelen, Barokarchitectuur vind je echt niet alleen in Lecce, iedere plaats heeft wel Barok. Kerken, van rijk gedecoreerd tot eenvoudig en klein.

 

Vergeet ook niet de antiek- en curiosamarkten, bijv. de eerste zondag van de maand in Taranto, de tweede zondag van de maand in Ostuni en de derde zondag inMartina Franca.Ook als je niets koopt zijn deze markten heel gezellig en interessant. Er zijn vele optredens in de diverse dorpskernen, het lyrisch Festival van Martina Franca, waarvan ook altijd enkele concerten in de oude dorpskern van Noci plaatsvinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DE SERENADES VAN S. GIOVANNI:

Bijzonder zijn ook de aubades van San Giovanniop de avond van 23 juni. Ik kan iedereen aanraden die bij te wonen in het historisch centrum van Noci. Voor de liefhebbers van nieuwe wijn en geroosterde kastanjes en nog veel meer lekkers en de Pugliese volksmuziek is er het 2e weekend van November Bacco nelle Gnostre.

Ook de opgravingen bij Saveletri en de overblijfselen van oude Griekse tempels bij Bernalda.

Er valt echt heel veel te beleven hier.

De Pugliese keuken:

is een heel eerlijke keuken en er zijn ook plaatselijke wijnen. Alleen al in Noci meer dan 25 restaurantjes en pizzerie. Een aantal daarvan vind je op onze website en ook in de Infomap over Puglia op je kamer, staan er een aantal vermeld en de route er naar toe.

Direct bijdehand: de Zondagse Pugliese lunch bij Masseria La Mandra op 100 m. lopen over de eigen privé weg. Op 1 km. rijden Masseria Vecchia Mastro Marco, waar je op Vrijdagavond, Zaterdagavond en de Zondagse lunch kunt eten.

 

 

 

 

De Pugliese Natuur:

Je kunt hier heerlijk wandelen en fietsen en er zijn ook tours per E-bike te boeken.Dit alles beter niet op de warmste uren van de dag tussen half juni en half september.