Meest Gestelde Vragen – B&B Villa Lavanda

Hieronder vind je de meest gestelde vragen van Villa Lavanda. 

Staat je vraag er niet bij of zijn zaken nog onduidelijk, stel hem dan hier aan mij.

 

Murgese Paard Veel gestelde vragen
bakolijven Kookworkshop B&B Villa Lavanda
kluut Natuurparken Puglia
Guest entrance Villa lavanda
korting op autohuur bij boeking B&B Villa Lavanda Noci
Wi-Fi in en rond B&B Villa Lavanda Noci

 

Is er een Borg?
 

Ja, er is een borg van € 100,00.

Deze wordt, nadat we de huissleutel, ochtendjassen en picknickmand met inhoud hebben terug ontvangen en onder verrekening van je consumpties uit de honesty bar,  binnen 7 werkdagen na je verblijf op je bankrekening terugbetaald.

Wanneer moet ik betalen?

In de bevestiging vraag ik je binnen 7 dagen na ontvangst een aanbetaling te doen.

De rest te betalen bij aankomst.

Kan ik ook met een Creditcard betalen?

Dat kan als je betaald via PayPal en dan de kosten voor je rekening neemt. Deze bedragen i.h.a. 3,5% en het aan mijn PayPal rekening verbonden mailadres is: thevilla@tiscali.it

Wat zijn de annuleringsvoorwaarden?

 

Ingeval van annulering is slechts 10% van de totale som (excl. de borg) verschuldigd ingeval wij er in slagen de kamer alsnog te verhuren. Mocht dit als last-minute tegen gereduceerd tarief zijn is ook het prijsverschil verschuldigd.

Lukt het ons niet de kamer alsnog te verhuren, dan is de aanbetaling van 50% verschuldigd indien de annulering plaatsvindt tot 60 dagen voor de aankomstdatum. Ingeval de annulering binnen 60 dagen voor de aankomstdatum plaatsvindt, is 100% van de aanbetaling verschuldigd.

 

Reisverzekering:wij adviseren je een reisverzekering te sluiten. In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering het voordeligst. Indien hierin geen annulerings-kosten meeverzekerd zijn is het zeker ook aan te raden dit risico te verzekeren.

 

Kan ik ook alleen naar Villa lavanda komen?

Uiteraard! Omdat onze gasten toch veelal uit Nederland en België komen (de Vlamingen zijn toch net in de meerderheid), is het ook gemakkelijker eens een praatje te maken met de andere gasten en met je gastvrouw natuurlijk. In Italiaanse accommodaties ligt dat toch moeilijker omdat men daar vaak alleen Italiaans spreekt en met wat geluk wat (gebroken) Engels.

 

Is Villa Lavanda geschikt als je minder goed ter been bent?

Alle gastenkamers liggen op de eerste verdieping die bereikbaar is via een gemakkelijke brede trap met leuning. Echter met een rolstoel is het niet mogelijk. Het is bijv. wel mogelijk om tijdelijk bijv. een tuinstoel in de douche te zetten als dat gemakkelijker is. In dat geval raad ik aan kamer Mt Lavinia te boeken. Om op de veranda te komen naar de ingang is er een trap met 3 heel lange treden, maar eventueel is het ook mogelijk via de achterkant van het huis te komen waar een plankier ligt.

 

Hoe vlieg ik naar Puglia?

Het is het handigst om op Bari te vliegen. Brindisi is ook mogelijk, maar dat is een half uur langer rijden

Er zijn diverse maatschappijen waar je uit kan kiezen, waaronder Ryanair, Transavia, Alitalia en Eurowings.

Je kan in Nederland, België en Duitsland verschillende luchthavens kiezen.

Voor uitgebreide informatie, kijk hier.

 

Hoe kom ik vanaf het vliegveld naar Villa Lavanda?

Je kunt hier niet zonder (huur) auto. Op deze pagina vind je de route beschrijving van Bari Airport naar Villa Lavanda. Op het openbaar vervoer moet je In Puglia niet rekenen buiten de boemeltrein in Noci (rijdt niet op zondag) en de reguliere trein in Gioia del Colle.

 

Waar kan ik een auto huren?

Wij hebben met Holidaycars (een vergelijkingssite voor huurauto’s) een overeenkomst gesloten voor onze gasten zodat deze 5% korting krijgen. De link voor de korting staat in de boekingsbevestiging.

Voor meer informatie over een auto huren in Italië, kijk hier.

 

Welke services worden er bij Villa Lavanda aangeboden?

Bij Villa Lavanda zijn diverse zaken inbegrepen, zoals gratis Wi-Fi, een kluisje, gebruik van ochtendjassen, slippers en föhn, strandlakens en het infoboek met veel informatie over de streek.

Voor de volledige lijst, kijk hier

Wie zijn de bewoners van Villa Lavanda?Wil je meer weten over mij, de mensen die mij helpen en de huisdieren van Villa Lavanda en andere dieren die je hier kunt spotten? Klik dan hier

 

Zijn er workshops bij Villa Lavanda?

Ja, op dit moment alleen nog een koopworkshop, maar binnenkort volgen er enkele mogelijkheden met paardrijden en dressuur vraagstukken.

 

Wat kan ik verwachten van het ontbijt?

Op alle dagen van de week, is er een heerlijk en uitgebreid ontbijt inbegrepen, dat elke dag gevarieerd wordt. Huisgemaakte marmellades en hartig beleg, eieren, fruit en yoghurt en iedere dag weer anders.  Bij Villa Lavanda niet alleen zoetigheden! Bij boeking vragen we ook naar je ontbijtwensen. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met je ontbijtwensen zoals lactosevrij of vegetarisch.  Meestal wordt het ontbijt op de overdekte veranda opgediend.

 

Moeten we altijd weg om uit eten te gaan?

Nee, bij onze buren, Masseria La Mandra, op dezelfde privé-weg, is er op zondag een echte Pugliese lunch de verschillende uren duurt en daarna hoef je nog maar 5 minuten terug te lopen, dus je kunt gerust een glaasje wijn drinken en daarna hier lekker uitrusten.

Op 1,5 km. zit Masseria Vecchia Mastro Marco en daar kunde op vrijdag- en zaterdagavond en zaterdagmiddag a la carte ten. Op zondagmiddag hebben ook zij een lunch met vast menu. Zij werken ook met de traditionele Pugliese ingrediënten, maar hun gerechten zijn iets moderner en lichter. Je eet er werkelijk heerlijk en desgewenst kan ik al voor je aankomst bij één van deze 2 (of allebei) reserveren. Het is zelfs te doen om ook naar  Mastro Marco te lopen. Je moet dan wel in de berm lopen en rekenen op 20-25 minuten en onze zaklamp lenen.

En als je eens een avond niet weg wilt, kun je altijd kijken of je wat van je gading vindt in de guestlounge waar drankjes te koop zijn, maar ook wat zoete en hartige snacks.

 

Is er een beetje keuze aan restaurantjes?

In en rond Noci zitten er 51, dus keus te over. Op je kamer vind je een lijst van aanbevolen restaurantjes, zowel voor Noci als voor andere aanbevolen plaatsen.

 

Vegetarisch eten, lukt dat?

Als je in je ontbijtformulier aangeeft dat je vegetariër bent, houd ik daar absoluut rekening mee. Zelf eet ik ook vrijwel vegetarisch. Heel af en toe vis. In de meeste restaurantjes lukt dat ook prima hoor, zeker als je het aangeeft, kunnen ze een gerecht vaak wat aanpassen en ook bij de antipasti even aangeven.

 

Zijn kinderen welkom in Villa Lavanda?

Ja, kinderen vanaf 10 jaar zijn van harte welkom in Villa Lavanda. Je kunt dus in alle rust van je vakantie genieten. Met name kamer ARWAV is heel geschikt om te delen met een kind.

 
Kan ik hulp verwachten bij ziekte of een ongeval?

Jazeker, dat is het voordeel van logeren bij land/taalgenoten. Uiteraard kun je op me rekenen.

 

Wat is de gang van zaken als gast?

Je krijgt een sleutel en kunt dus naar believen gaan en komen. Rondom het huis blijft alle verlichting branden tot 01.00 uur ‘s-nachts, zodat het gemakkelijk thuiskomen is. Neem af en toe ook eens de tijd een paar uur de tijd om “thuis te blijven”. Er staan je 3 veranda’s ter beschikking en we hebben een erg mooie tuin. Denk aan lezen, zonnen, kopje koffie of thee die je zelf kunt maken in de guestlounge, een fles wijn of spumante soldaat maken nadat je in het dorp een pizza hebt gegeten.

 
Is er gegarandeerd een plaatsje voor me om te parkeren?

Parkeren is op eigen terrein en dat is gemakkelijk, je hoeft nooit naar een parkeerplaatsje te zoeken. Ook als je een (motor) fiets hebt, kunnen we daar een veilige stalling voor vinden.

 

Zijn al je vragen beantwoord en wil je graag boeken?

 

 

Staat je vraag er niet bij of zijn zaken nog onduidelijk, stel hem dan hier aan mij.

Ik zal je zo snel mogelijk antwoorden en als het dringend is, kun je altijd even bellen of een WhatsAppje sturen.tel. +390804949904 (vaste telefoon) en +393356947038 mobiel en WhatsApp.