ZOUD De omgeving van Noci en Alberobello

In de Omgeving van Noci en Alberobello: vele stranden, Matera, een heel oude Trullo, antiekmarkt Martina Franca

 

Slow – Toerisme

In de omgeving van Noci en Alberobello nu ook fietsen vanuit Villa LavandaFietsen in Puglia vanuit B&B Villa Lavanda.

In de omgeving zijn zeer plezierige fietstochten te maken en zo’n 60-65 km per dag is voor en geoefende fietser heel goed haalbaar.

Een heel leuke manier vindt om Puglia te ontdekken via paden waar anderen aan voorbij rijden in hun auto. Wat meer te ontdekken van de natuur en het platteland, meer details zien en lekker in je eigen tempo de streek ontdekken.

Heb je liever een steuntje in de rug, dan kun je via ons ook E-bikes huren.

Je kunt bij ons in je eigen taal terecht en slaapt in comfortabele kamers met privé-badkamer en er is een gastenlounge met koelkast/bar en NL TV.

Kijk hier voor meer bijzonderheden.

Zien in de omgeving van Noci

Informatie over bekende en bijzondere plaatsen in de omgeving van Noci, die vanuit Villa Lavanda in minder dan 45 auto-minuten bereikbaar zijn.

Alberobello is onze buurplaats en is over de hele wereld bekend om zijn vele Trulli, die ook op de werelderfgoedlijst staan.

Een grote havenplaats met veerboten naar Griekenland, Kroatië en Albanië.  Er zijn diverse theaters, de Basiliek met het stoffelijk overschot van Sint Nicolaas en vlak achter de boulevard (Lungomare) ligt ook het historisch gedeelte van Bari.

Wereldberoemde grotten op een klein half uurtje rijden. In de zomer is er ook een heel programma met voorstellingen in de grotten en activiteiten rond de ingang van de grotten. Een aanrader! Eenmaal dat je daar bent rijdt je zo door naar de plaats Castellana en vervolgens naar Polignano al Mare.

De hoofdstad van de Barok. In feite zie je overal barok in Puglia, maar hier is een grote concentratie en ook een schitterend amfitheater en vele ander bezienswaardigheden.

Het is niet groot, echt zo’n antiek pareltje dat op een heuveltje ligt tussen Alberobello en Martina Franca en aan de rand van de Itrie Vallei
Ze hebben er enkele goede restaurantjes en zijn ook bekend vanwege…..

Naar Martina Franca vind je in onze infomap de oude panoramische route over het platteland. Deze gezellige en levendige plaats ligt aan de rand van de Itrie Vallei.

Op maar 45 minuten afstand, ook al ligt Matera in Basilicata. Hier kun je echt een dag doorbrengen en genieten van het prachtige omliggende landschap en de grotwoningen- en kerken. Matera is de Culturele hoofdstad van Europa 2019 en deze schitterende stad is een dag van je vakantie waard!

Aan de Adriatische kust met een prachtige verdedigingsmuur die eindigt bij de pittoreske vissershaven. Vanaf Monopoli rijd je zuidelijker, langs de stranden van deze plaats en komt dan bij Saveletri. Net voor deze plaats archeologische opgravingen en bijbehorend museum en in Saveletri zelf een leuke vissershaven.

Hier vind je alles van een gezellige wekelijkse markt, alle voorzieningen tot en grote hoeveelheid restaurantjes, van vele pizzeria’s tot traditioneel en Slow-Food. Zomers vele activiteiten op het plein en in het historisch gedeelte een gezellige drukte en diverse leuke restaurantjes.

In Noci vindt het 2e weekend van november de nieuwste editie van het belangrijke Culinaire Festival Bacco nelle Gnostre” plaats.

Deze bekende plaatsen liggen in de Itrie Vallei en zijn je bezoek zeker waard.

Een plaats met een rijke historie, gezellig en levendig, marinehaven, kasteel.

We hebben stranden aan zowel de Ionische- als de Adriatische kust en vaak is strandbezoek ook te combineren met het bezoeken van een plaats.

Over de “strade del Vino” staat een heel leuk stuk op “Ciao tutti”

en ook over de beste Pugliese wijnen.

Doen in de omgeving van Noci

Terugkerende activiteiten en festivals in Noci.

Actuele activiteiten in de omgeving.

Het laatste weekend van mei wijn proeven tijdens “Cantine Aperte”
Kijk via deze link op de site van Ciao Tutti waar je in Puglia terecht kunt.
Er is ook een wijntour, waarbij je met een bus een aantal wijnkelders aandoet.
Dan is tevens een lichte lunch inbegrepen.

Puglia Events.

Golf in Puglia.

Onze gratis app vertelt je meer bijzonderheden over je verblijf bij ons en geeft veel informatie over de omgeving, zoals bijv. de leukste plaatsen, stranden aan de Ionische- en Adriatische kust en de door ons aanbevolen restaurantjes. Dankzij de ingebouwde navigatie kan deze je overal naar toe brengen en hij brengt je ook vanaf het vliegveld naar Villa Lavanda en vanaf andere plaatsen weer naar ons terug. Automatisch zal de juiste versie worden geïnstalleerd (iOS of Android) en de Nederlandse versie van onze GastenApp.

GuestInfo App Villa Lavanda

 

Hier kun je onze app gratis downloaden.